World Cleanup Day 2020 groot succes

World Cleanup Day 2020 was een succes. In Eindhoven deden honderden jonge en oude schoon-ambassadeurs mee aan in totaal 39 opruimacties. zij verzamelden duizenden kilo’s (zwerf)afval. Onze stad is dus weer een stuk schoner. 

Aanvullende informatie

Startdatum

Resultaten

In Nederland zijn er op World Cleanup Day 2.517 opruimacties geweest. In totaal deden daar 39.324 mensen aan mee. Veel van die deelnemers maakten gebruik van de Litterati-app om vast te leggen wat voor afval zij aantroffen. Dat resulteerde in 127.211 geregistreerde stukjes zwerfafval. Wereldwijd zijn er bijna zeven miljoen afvalitems vastgelegd. Van het in Nederland geregistreerde afval was 74% plastic, 12% aluminium/metaal, 11% papier en 3% van overig materiaal. 

De zeven meest gevonden items zijn, in aflopende volgorde, sigarettenfilters, verpakkingen, blikjes, flessen, doppen, zakjes en bekers. Ook de aangetroffen merken zijn geregistreerd. De merken die het meest voorkwamen zijn, in aflopende volgorde, Red Bull, Marlboro, McDonald's, Heineken, Coca Cola, Anta Flu en Albert Heijn.

Adopteer een Straat

Tijdens World Cleanup Day zorgden wij ervoor dat er genoeg materialen beschikbaar waren, zoals handschoenen en afvalzakken. Dat deden we via Adopteer een Straat. World Cleanup Day leverde naast een schone omgeving ook 15 nieuwe ambassadeurs voor Adopteer een Straat op. Zij gaan structureel de handen uit de mouwen gaan steken voor een fijne, schone en groene leefomgeving. Ook ambassadeur worden in jouw buurt? Of ben je op zoek naar tips en materialen? Kijk dan eens op de pagina van Adopteer een Straat.