Nationaal Warmtefonds particulier

Het Nationaal Warmtefonds biedt een aantal verantwoorde en betaalbare energiebespaarleningen voor de verduurzaming van huizen en gebouwen van eigenaar-bewoners, Verenigingen van Eigenaars (Vve’s) en scholen.

Het Warmtefonds is opgericht in 2013 en opereert in opdracht van de Rijksoverheid. Zij hebben ca. 1,2 miljard om de energietransitie mogelijk te maken.

Lenen

Je kan geld lenen bij het Nationaal Warmtefonds in een energiebespaarlening. De energiebespaarlening heeft een lage rente en geen leeftijdsgrens. De verschillende soorten leningen worden verderop uitgebreider beschreven.

Het is ook mogelijk om via jouw bank of hypotheekverstrekker geld te lenen. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals de overwaarde op je woning verzilveren of een speciale hypotheek afsluiten voor verduurzamen. Bespreek deze opties altijd met een (onafhankelijk) financieel adviseur.

Het Nationale Warmtefonds biedt  verschillende typen leningen aan. Klik op deze link om op de site van het Nationaal Warmtefonds te lezen welke leningen er zijn en welke voorwaarden daarbij horen. 

Off