World Cleanup Day op zaterdag 16 september

World Cleanup Day staat weer voor de deur. Zaterdag 16 september zetten miljoenen mensen uit ruim 190 landen wereldwijd zich in voor een schone omgeving zonder zwerfafval. Zij gaan op pad om dat zwerfafval op te ruimen. Ook jij kunt meedoen aan deze grote schoonmaakbeurt.

Meedoen

Meedoen is simpel. Je kunt natuurlijk gewoon naar buiten gaan en beginnen, maar je kunt jouw actie ook aanmelden via de site van World Cleanup Day. Daar kan je ook acties van anderen zien en daarbij aansluiten.

Materialen via Adopteer een Straat

Samen met Adopteer een Straat zorgen wij ervoor dat er genoeg materialen beschikbaar zijn. Doe je mee met World Cleanup Day en heb je bijvoorbeeld nog geen handschoenen of afvalzakken? Stuur dan een mailtje naar adopteereenstraat@gmail.com om deze gratis aan te vragen. Kijk voor meer informatie op Adopteer een straat.

Troep Troopers Eindhoven

Ook Troep Troopers Eindhoven is een inwonersinitiatief met als doel het zwerfafvalprobleem aan te pakken. Zij zijn actief in verschillende buurten en gaan regelmatig op pad. Iedereen is welkom om mee te doen. Meer informatie vind je op www.troeptroopers.nl.

Nuttige informatie

Naast dat er wereldwijd honderdduizenden kilo’s aan afval worden opgeruimd, levert World Cleanup Day informatie op over het soort afval dat rondzwerft. Die informatie is namelijk heel belangrijk voor het vinden van oplossingen voor zwerfafval.  

Off