Week van de Groene Tuin

4 tot en met 10 april is het de Week van de Groene Tuin. Die week staat in het teken van het (verder) vergroenen en verduurzamen van tuinen, balkons en straten. In sommige gevallen kan je voor het vergroenen van je tuin subsidie krijgen.

Subsidies

Je kunt subsidie krijgen voor het vervangen van tegels door groen, het aanleggen van een duurzaam groen dak en het afkoppelen van de riolering. Meer informatie over de subsidies vind je op onze subsidiepagina.

NK Tegelwippen

Eindhoven doet in 2023 mee aan het NK Tegelwippen. Van 21 maart tot en met 31 oktober vervangen mensen door het hele land tegels door vergroening. En de gemeente die de meeste tegels (per inwoner) wipt, wint een prijs. Ook voor bewoners zijn er mooie prijzen beschikbaar. Haal jij tegels uit je tuin en komt er groen voor in de plaats? Vergeet dan niet de gewipte tegels door te geven via Meedoen - NK Tegelwippen (nk-tegelwippen.nl).

Tuintips

Natuurlijk zijn er ook andere manieren om je tuin aan te pakken. Ecoloog Erroll helpt je graag op weg met wat tips. Je vindt ze via op de website van Hallogrrroen

 

Off