Tegels op het Marconiplein maken plaats voor vergroening

Het trottoir voor en naast het Obelisk-gebouw aan het Marconiplein wordt vergroend. Een softwarebedrijf dat aan het Marconiplein is gevestigd stelde in een brief aan de gemeente voor om de stoep wat minder grijs te maken. En dat gebeurde. Na de werkzaamheden is zo’n 35% van de 1000m² grote oppervlakte bedekt met planten en twee boompjes. Bovendien is er een designbank op de stoep geplaatst.

Aanvullende informatie

Startdatum

Klimaatbestendig

Het wordt steeds warmer en droger en de regen valt steeds vaker in korte maar hevige buien. Daarom is het belangrijk dat we de stad klimaatbestendig maken. Dat doen we onder andere door verharding te vervangen door groen, waardoor het regenwater beter wordt opgevangen, vastgehouden en afgegeven aan de bodem. Ook biedt groen verkoeling tijdens warme dagen en vangt het fijnstof op. Natuurlijk is groen ook gewoon mooi en biedt het bescherming aan vogels, kleine zoogdieren en insecten.

Subsidie

Het vergroenen van de stoep aan het Marconiplein is onderdeel van het actief ontharden van stenige locaties in de stad. Vaak worden de locaties aangedragen door bewoners(organisaties) in samenspraak met de gebiedscoördinatoren. Er wordt dan wel een vorm van participatie verwacht, zoals meedenken of meewerken. We hopen dat er na dit mooie voorbeeld nog meer initiatieven worden aangedragen. Je kunt natuurlijk ook je eigen tuin klimaatbestendig maken. Daar kun je zelfs subsidie voor krijgen. Kijk voor meer informatie op onze subsidiepagina.

Ook wethouder Rik Thijs en Friso Geerlings van een aan het Marconiplein gevestigde softwarebedrijf staken de handen uit de mouwen.

Off