Online infoavond over de milieueffecten van zonne- en windparken in de regio op 19 mei

De komende jaren stappen we allemaal over op duurzame energie. Daarom onderzoeken we met de Regionale Energiestrategie (RES) waar en hoe we het best duurzame elektriciteit kunnen opwekken. Dat kan bijvoorbeeld met grootschalige zonne- en windparken. Onze regio is één van de eerste RES-regio’s die daarvoor een milieueffectrapport (PlanMER) heeft gemaakt. In dat rapport onderzoeken we de effecten op het landschap en de omgeving. Wil je daar meer over weten? Kom op 19 mei (19:00-21:00) naar de online infoavond.

Publicatiedatum

Startdatum

Het programma

Tijdens de infoavond kun je vragen stellen en vertellen we je meer over hoe het rapport is opgesteld, de onderzoeksprocedure en naar welke aspecten is gekeken.

19:00 – 19:40 – Welkom en presentatie
19:40 – 21:00 – Vraag- en antwoordsessie

Aanmelden

Aanmelden kan via deze link. De bijeenkomst vindt plaats via Microsoft Teams. Na inschrijving krijg je een bevestiging en later volgt de deelnamelink per mail.

Inspraakperiode 3 mei tot 14 juni

Het MER ligt van 3 mei tot 14 juni ter inzage. De officiële publicatie vind je hier: brabant.nl/actueel/ter-inzages. Tijdens de infoavond leggen we uit hoe je op het rapport kan reageren.

Meer informatie over de Regionale Energiestrategie

Ga naar energieregiomre.nl voor meer informatie.

Zonneveld

Zonneveld

Off