Energy Race tussen scholen

De zomervakantie is voorbij en het nieuwe schooljaar is officieel begonnen. Dat betekent ook dat de dagen korter en kouder worden. De verwarming gaat weer aan. Energiebesparing is door de stijgende energieprijzen een veelbesproken onderwerp. Het is tijd voor actie!

Publicatiedatum

Startdatum
  • Nieuws
    Nieuws

Vanaf september zetten 400 basisschoolleerlingen van 9 scholen uit Eindhoven zich in voor energiebesparing in een Energy Race.

De Energy Race start op 19 september met een lesprogramma over energie. Leerlingen krijgen alles te weten over verschillende energiebronnen, de voor- en nadelen hiervan én besparingsmogelijkheden. De basisschoolklassen doen er alles aan om zoveel mogelijk buurtbewoners te informeren en Energiebespaarboxen te verspreiden. Het kan dus goed zijn dat ze ook bij jou aanbellen. Bij de Energieboxen hoort ook gratis energieadvies door een energiecoach.

De school die aan het einde van de race de hoogste score heeft, wint de Energy Race. Het winnende team krijgt als beloning een uitgebreide dansworkshop met als thema energiebesparing van dansschool Dance Giving.

Gastles

Off