Eindsprint NK Tegelwippen

Het NK Tegelwippen loopt nog tot en met 31 oktober. Ben je van plan om voor die tijd de tegels in je tuin te vervangen door vergroening? Geef het aantal gewipte tegels - en foto’s van de situatie van voor en na de vergroening - dan door via nk-tegelwippen.nl. Zo draag je bij aan de Eindhovense ‘tegelstand’ en maak je kans op mooie prijzen. Bovendien help je zo mee om de stad bestand te maken tegen de gevolgen van klimaatverandering, zoals hitte droogte en wateroverlast door piekbuien.

Subsidies beschikbaar

Voor het vergroenen van je tuin zijn verschillende subsidies beschikbaar. Zo kan je subsidie krijgen wanneer je een duurzaam groen dak aanlegt. Zo’n dak helpt bij het opvangen van regenwater en isoleert je huis. Ook als je de regenwaterafvoer zo aanpast dat die niet of nauwelijks meer loost op de riolering, kan je daar subsidie voor krijgen. Dat kan bijvoorbeeld door de regenpijp door te zagen en aan te sluiten op een regenton inclusief aanvullende waterbergingsvoorziening. De derde subsidiemogelijkheid sluit perfect aan bij het NK Tegelwippen. Als je de tegels in je tuin namelijk vervangt door vergroening, kan je daar ook subsidie voor krijgen. En vergeet het aantal gewipte tegels dus niet door te geven via de site van het NK Tegelwippen. Kijk voor meer informatie op groensubsidie aanvragen.

Herfst als ideaal plantseizoen

Dat deze eindsprint voor het NK Tegelwippen in de herfst valt, komt goed uit. De herfst is namelijk het ideale plantseizoen. Zo hoef je je planten minder vaak water te geven dan in de lente, omdat het in de herfst over het algemeen vaker regent dan in de lente, omdat de lucht vochtiger is en omdat er meer dauw ligt door de langere nachten. Bovendien is de bodem nog opgewarmd door de zomer waardoor de planten beter aanslaan.

Off