Begeleiding voor groene initiatieven

De provincie Noord-Brabant is in samenwerking met Crowdfunding VoorNatuur een programma begonnen, gericht op het versterken van groene initiatieven. Daarin begeleiden ze groene initiatieven in allerlei soorten en maten: het aanleggen van een bloemenstrook in de straat, het aanplanten van een voedselbos, het opzetten van een bijenstal, of het geven van moestuinlessen aan kinderen. Want iedereen kan bijdragen aan een groener Noord-Brabant! Kijk hier voor meer voorbeelden van initiatieven. 

Aanvullende informatie

Startdatum

Wil je een nieuw idee waarmaken, je initiatief uitbreiden, meer deelnemers werven, of meer vrijwilligers vinden voor jouw groene idee? Meld je dan aan via Crowdfunding VoorNatuur en vul de quickscan in!

Workshops

Er is ook een aantal workshops waarvoor je je kunt opgeven.

  1. Concretiseren van het project en verhaal. Vaak is er meer nodig voor het realiseren van een groen project dan je van tevoren denkt. Crowdfunding VoorNatuur begeleidt je bij het concretiseren van je plannen en denken mee over het verhaal achter het initiatief, waardoor je anderen kunt inspireren met je idee en een betrokken netwerk kunt aanspreken. 
  2. Opbouwen van een betrokken netwerk. Om jouw idee succesvol te laten zijn, is het nodig om een grote groep enthousiaste supporters aan te haken. Je wordt begeleid bij het voeren van een campagne, waarin je in een korte tijd zoveel mogelijk mensen vertelt over je idee en hen inspireert om mee te komen helpen.
  3. Financiering via crowdfunding en evt. subsidie van max €5.000. Voor een groen idee is vaak ook geld nodig. Via crowdfundingvoornatuur.nl zamel je geld in, waarover je tijdens de workshop tips & tricks krijgt. Daarbij maak je kans op een bijdrage van maximaal €5.000 en maximaal 50% van het gestelde doelbedrag. De provincie Noord-Brabant stelt deze bijdrage beschikbaar. 
Off