Energiebesparingsaanpak in een overzicht

Energiebesparing heeft al langer onze focus. We moeten zo snel mogelijk aardgasvrij worden om een toekomstbestendige stad te zijn. De hoge inflatie en  oorlog met Rusland heeft het thema nóg urgenter gemaakt. Het thema leeft daardoor bij een groeiende groep mensen. Als medewerker en eventueel inwoner van Eindhoven is het goed om op de hoogte te zijn van wat er mogelijk is en wat we doen voor de inwoners van de stad.

We informeren en faciliteren al jaren huurders en woningeigenaren met vouchers, energiecoaches, energieboxen, subsidies en collectieve inkoopacties. Komend jaar gaan we met een klusbus de buurten in die het zwaarst worden getroffen door de inflatie en stijgende energieprijzen. Vaklieden vervangen bijvoorbeeld de douchekop, dichten naden en kieren, plaatsen radiatorfolie en installeren tochtstrips en brievenbusborstels. Ook komt er voor 1 miljoen euro een proef waarbij 200 particuliere eigenaren van huizen met een laag energielabel hulp en advies krijgen om te gaan isoleren.

Met de Energiebesparingsaanpak gaan we door met de ondersteunende projecten, maar intensiveren de frequentie en zichtbaarheid in de stad. Hieronder een overzicht van alle initiatieven.

Off