Hemelrijken succesvol in actie: tegel eruit, groen erin

Mei, 2019 - De groencommissie Hemelrijken hield half mei een sympathieke groenactie. Bij inleveren van een stoeptegel, kregen buurtbewoners een plantje cadeau. Bedoeling is zoveel mogelijk tuinen groener te maken. Dat is niet alleen mooi om te zien, maar ook beter voor het opvangen van regenwater en goed voor de biodiversiteit.

Publicatiedatum

Startdatum

Mooi resultaat

De actie leidde tot mooie ontmoetingen en goed resultaat! Zo gaat een buurtbewoner een - minder valide- buurtgenoot helpen in de tuin. En heeft een andere buurtbewoner adviezen gekregen hoe ze haar nieuwe tuin het beste kan inrichten. 

Bernice Kamphuis, initiatiefnemer: “We hadden een paar honderd plantjes om uit te delen en die zijn allemaal op! Daarnaast was het een hele gezellige dag en heb ik weer nieuwe buurtgenoten ontmoet.“

Subsidie

Wil je ook meer doen met groen? Kijk dan op de subsidiepagina. De gemeente geeft  subsidie als je tegels vervangt door groen, of je regenpijp afkoppelt van de riolering, of je dak vergroent. In de toekomst zullen we meer last gaan krijgen van hoosbuien, ook daarom moeten we onze straten en tuinen groener inrichten.