Gun je spullen een tweede (pre-loved) leven!

Spullen die niet meer werken of niet meer naar jouw smaak zijn, je kent het wel! Het is gemakkelijk om spullen direct weg te gooien, maar waarom geef je het geen tweede leven? In Eindhoven zijn er verschillende locaties waar jij jouw spullen kan laten repareren en waar je spullen kan inleveren of kopen. Door spullen een tweede leven te geven komt er minder afval en hebben we minder nieuwe grondstoffen nodig; zo werken we aan een circulaire economie. 

Spullen repareren; het repair café 
Eindhoven heeft acht Repaircafés, verspreid over de stad in: Woensel, Blixembosch, Gestel, Eindhoven-Zuid, Stratum, Tongelre, Acht en Prinsejagt. Tijdens de openingstijden kun je hier vrijblijvend binnenlopen. Neem je kapotte huishoudelijke spullen mee en de mensen daar repareren het voor je waar je bij staat. Bekijk voor meer informatie de website van de Repaircafes: Repaircafé Eindhoven (repaircafeeindhoven.nl) 

Kringloopwinkels 
Ook zijn er tientallen kringloopwinkels in Eindhoven waar je terecht kunt om jouw spullen in te leveren of om zelf te kopen. Zo gaat er niks verloren. Op de website www.allekringloopwinkels.nl staat een overzicht met alle kringloopwinkels in heel Nederland, maar ook die ene kringloopwinkel bij jou in de buurt.

“Kringlooporganisaties zamelden in 2022 samen 144 miljoen kg goederen in, dit zorgde voor een besparing van 156 miljoen kilo C02. Ter vergelijking: 1.000 kilo CO2 komt vrij bij 8 keer heen en weer van Amsterdam naar London vliegen.”  

Bron: BKN monitoring kringloopwinkels 

Off