Gemeente Eindhoven in top tien duurzaamste publieke aanbesteders Nederland

Eén keer per jaar analyseert het Aanbestedingsinstituut alle openbare aanbestedingen van de afgelopen twee jaar. De publieke organisaties die innovaties het meeste aanjagen door marktpartijen uit te dagen op duurzaamheid, worden gerangschikt in een Top 25. Voor de vierde keer op rij voert de provincie Noord-Brabant de ranglijst van duurzame publieke opdrachtgevers aan. De gemeente Eindhoven ging vorig jaar al van de 23e plek naar plek 8 en gaat dit jaar naar een mooie 7e plek.

Een aanbesteder krijgt een hogere score naarmate duurzaamheid zwaarder weegt bij het gunnen op beste prijs-kwaliteitsverhouding. Opdrachtnemers van bouw- en infraprojecten worden op die manier gedwongen creatief samen te werken aan het behalen van de duurzame doelstellingen in plaats van een vinkje te zetten bij een eis of verplichting. We vergroten daarmee de waarde van een duurzaam project. De gemeente hanteert al twee jaar in al haar projecten dat aan de aannemers wordt gevraagd om een vorm van circulaire asfalt toe te passen. En sinds 1,5 jaar een methodiek dat degene met de minste uitstoot (Zero Emissie Bouwmaterieel) een grotere kans heeft om het project aan te nemen op al haar Projecten.

Meer weten?

Meer informatie over duurzaam inkopen van Bouw en InfraWerken? Neem contact op met Leadbuyer-RD Leadbuyer-RD@eindhoven.nl

Off