Basisscholen strijden met elkaar voor energiebesparing

De Energy Race is weer van start. Tijdens dit educatieve project gaan 9 scholen de strijd aan voor energiebesparing en wordt het creëren van bewustwording over energiebronnen gecombineerd met een fysieke besparingscampagne in de buurt. Op deze manier leren kinderen en hun omgeving over laagdrempelige manieren van energiebesparing in huis. Zo wordt energie besparen leuk, leerzaam én gemakkelijk.

De Energy Race
Van 11 september t/m 10 oktober gaan 9 teams van basisscholen uit de gemeente Eindhoven de strijd aan om energie te besparen in de wijk, thuis en op school. Tijdens de race leren kinderen op een leerzame en interactieve manier over onderwerpen als energiebronnen, het effect van energie op het klimaat, de energierekening en energie besparen in huis en op school.  

De basisschoolklassen doen er alles aan om zoveel mogelijk energiebesparende acties uit te voeren en zoveel mogelijk buurtbewoners te stimuleren om zich aan te melden voor gratis Energieboxen. De boxen zijn inclusief energieadvies van een energiecoach.

De scholen die meedoen zijn: Springplank, De Vijfkamp, Wethouder van Eupen, Wilakkers, Korenaar, De Schelp, Petraschool, De Boschuil en SPIL-centrum De Sterren.

Samenwerking
Wij werken voor deze Energy Race samen met Fawaka Ondernemersschool en Race Against Waste. Die laatste is ook bekend van de Textiel Race en de E-waste Race.

On