23 buurten kopen gezamenlijk isolatiemateriaal in

In mei is in 23 buurten een inkoopactie voor energiebesparende maatregelen gestart. Huiseigenaren kopen gezamenlijk zonnepanelen, isolatieglas, vloerisolatie en spouwmuurisolatie in. Door de inkoop op grote schaal zijn de voorwaarden goed en de prijzen scherp. De bewoners van de 23 buurten krijgen 24 mei een brief in de bus met het concrete aanbod.

Publicatedatum

Startdatum

Waarom deze actie

Met deze actie en de subsidie willen wij je helpen jouw energierekening te verlagen en wooncomfort te verhogen. Daarnaast willen wij je helpen jouw woning klaar te maken om in de toekomst aardgasvrij te kunnen wonen. Door nu al isolatiemaatregelen te treffen of zonnepanelen aan te schaffen, verminder je jouw aardgasverbruik. Al deze verduurzamingsmaatregelen dragen ook bij aan het tegengaan van klimaatverandering. Met deze actie onderzoeken we het animo voor gezamenlijke inkoop door huiseigenaren en bij een succesvolle actie verspreiden we de deelname mogelijkheid over meerdere buurten.

Isoleren van het dak

Samenwerkende partners

De Gemeente Eindhoven werkt voor deze actie samen met ‘Winst uit je woning’. Zij regelen alles rondom de inkoop en financiering. Heb je de brief ontvangen? Ga naar www.winstuitjewoning.nl/eindhoven voor meer informatie over deelname en voorwaarden. Deze actie loopt tot 31 juli 2022. Buurt ’t Ven krijgt eenzelfde aanbod via 040Energie.

Woningeigenaren die geen brief krijgen, maar wel graag de woning verduurzamen kunnen ook bij www.040Energie.nl terecht.

Energieloket

Wil je meer informatie over energiebesparing of verduurzamingsmaatregelen? Ga dan naar www.eindhoven.nl/energieloket . Daar kun je ook telefonisch of per mail terecht met vragen.

Off