Eindhoven is duizenden planten en bloembollen rijker

Afgelopen voorjaar konden Eindhovenaren gratis planten en bloembollen aanvragen in het kader van de planten- en bloembollenactie van Adopteer een Straat en gemeente Eindhoven. Nu de planten en bloembollen daadwerkelijk zijn uitgedeeld, is de stad weer een stukje groener.

Afhaalmomenten

Het laatste weekend van oktober en het eerste weekend van november waren er diverse afhaalmomenten op verschillende locaties in de stad. Aannemers Ergon en Vebego zorgden ervoor dat de juiste pakketten bij de juiste mensen terechtkwamen. Een pakket bestond uit 12 planten en 25 bloembollen, bedoeld voor in een geveltuin, boomspiegel of ‘geadopteerd’ stuk groen waarover een beheerovereenkomst is afgesloten. Verder zat er in ieder pakket compost om de bodem te verbeteren, mulch als beschermlaag om uitdroging zoveel mogelijk te beperken en een bordje van Adopteer een Straat, om het stukje groen te markeren. In totaal zijn er meer dan 7.500 planten afgehaald, verdeeld over meer dan 600 pakketten.

Wilde, inheemse planten

De planten die voor deze actie zijn uitgedeeld zijn wild en inheems en dragen bij aan de biodiversiteit in onze stad. Bovendien waren de te kiezen planten uitgezocht op basis van de locatie waar ze geplant zouden worden en hoeveel zon ze daar zouden krijgen. Doordat de planten in het najaar worden uitgeleverd kunnen ze nog wortelen voor de winter. Bovendien hebben de planten nu minder water nodig dan in de lente of de zomer omdat het in de herfst over het algemeen vaker regent, omdat de lucht vochtiger is en omdat er meer dauw ligt door de langere nachten.

Adopteer een Straat

Adopteer een Straat is een inwonersinitiatief waar al meer dan 1500 enthousiaste vrijwilligers aan meedoen. Inwoners van Eindhoven kunnen – alleen of in een groep – een bepaald gebied “adopteren”. Zo helpen ze met het schoonmaken en/of groen houden van het geadopteerde gebied. Kijk voor meer informatie op de pagina van Adopteer een Straat.

Off