Textiel Race Eindhoven en Geldrop-Mierlo groot succes!

Vier weken lang zijn elf basisscholen in Eindhoven en Geldrop-Mierlo de strijd aangegaan tegen oud textiel. Op deze manier hebben ze 6710 kilo oud textiel terug in de kringloop gebracht, waardoor het opnieuw gebruikt of gerecycled kan worden. De Textiel Race in Eindhoven en Geldrop-Mierlo is een groot succes geworden met enthousiaste leerlingen, docenten en buurtbewoners!

De Textiel Race spoort de leerlingen aan om duurzamer om te gaan met hun textiel, zoals kleding, schoenen, knuffels, tafellakens en gordijnen. Ze leerden tijdens het project dat ze textiel kunnen repareren, hergebruiken of kunnen inleveren in een textielcontainer. In Nederland wordt nu namelijk nog meer dan de helft van het oud textiel bij het restafval gegooid. Hierdoor kan het niet hergebruikt of gerecycled worden.

Van 29 mei tot en met 22 juni hebben de deelnemende leerlingen 6710 kilo oud textiel ingezameld. Daarnaast zijn de leerlingen aan de slag gegaan om zelf kledingstukken te repareren. In totaal hebben de leerlingen 24 reparaties uitgevoerd.
Inwoners uit Eindhoven en Geldrop-Mierlo konden online aangeven dat ze nog oud textiel thuis hadden liggen, waarna scholieren het textiel aan huis ophaalden. Buurtbewoners kregen in ruil hiervoor kortingscodes voor duurzame merken als Loop.a Life, Walra bed- en badtextiel, LABFRESH en SKOTT Fashion.

Basisschool Kindcentrum Vijfblad uit Geldrop is met 1299 kilo en een score van 728 de winnaar van de Textiel Race. De deelnemende groep won de hoofdprijs, een schoolreis naar het TextielMuseum in Tilburg.

De Textiel Race Eindhoven en Geldrop-Mierlo is een initiatief van gemeente Eindhoven en gemeente Geldrop-Mierlo.

On