Scholenstrijd tegen elektronisch afval

Afgelopen vier weken hebben leerlingen van de Talisman, Salto International School, Mytylschool, De Achtbaan locatie Calaislaan, De Achtbaan locatie Normandiëlaan, Tarieq Ibnoe Ziyad en de Troubadour uit Eindhoven een grote hoeveelheid elektronisch afval ingezameld samen met basisscholen uit Geldrop-Mierlo en Valkenswaard. In totaal zamelden ze met de hulp van buurtbewoners maar liefst 12.837 oude elektronische apparaten in tijdens de E-waste Race.

Dankzij de grote inzamelwedstrijd belandt de verzamelde apparatuur niet in de verbrandingsoven maar wordt hergebruikt en gerecycled. Op dit moment wordt in Nederland de helft van het elektronisch afval (e-waste) niet gerecycled, vaak omdat het bij het restafval belandt of bij mensen thuis blijft liggen.

De kinderen leren onder andere leren over grondstofschaarste, consuminderen en de circulaire economie. Na de lessen ging de race van start. De kinderen voerden campagne in hun buurt om apparaten in te zamelen. Deze apparaten worden hergebruikt of gerecycled.

De E-waste Race is een initiatief in samenwerking met Cure Afvalbeheer. Samen zorgen zij ervoor dat ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terechtkomt. Heb je nog E-waste thuis liggen? Breng het naar de plaatselijke milieustraat of afvalbrengstation.

Off