Klimaatmissie Europa

Eindhoven en Helmond werken als duo-stad samen aan de EU missie Klimaatneutrale en Slimme steden. Met als ambitie klimaatneutraal in 2030. Welke acties nodig zijn om daar te komen en wie daarin welke rol heeft, komt te staan in het Klimaatcontract. Dit contract willen we voor de zomer van 2023 met partners in de stad gemaakt hebben. Zodat Eindhoven en Helmond nu en in de toekomst fijne plekken zijn om te wonen, werken en recreëren. Om te komen tot het Klimaatcontract worden vóór de zomer drie expertsessies (stadslabs) en twee klimaatconferenties georganiseerd. De klimaatconferenties zijn niet alleen voor experts maar vooral voor de inwoners. Iedereen die een bijdrage wil leveren aan het klimaat is van harte welkom.

Inwoners praten mee op 3 april

De eerste klimaatconferentie is maandagavond 3 april van 19.30 tot 21.30 uur, locatie: Dynamo (Catharinaplein 21, Eindhoven). Op een prettige interactieve manier gaan we in gesprek met inwoners, over wat zij zien als noodzakelijke oplossingen. Denk o.a. aan ander soort vervoer, minder consumeren, gezondere voeding, minder afval, fijne woonwijken, hergebruik van spullen en het anders omgaan met groen en water. Iedereen die mee wil denken en praten is van harte welkom! Aanmelden hiervoor kan via dit aanmeldformulier.

In mei organiseren we nog een 2e ronde met experts en inwoners. In de loop van juni worden alle uitkomsten, commitment en acties vertaald naar het Klimaatcontract. In de zomer wordt het Klimaatcontract voorgelegd aan de gemeenteraden van Eindhoven en Helmond en daarna ingediend bij de Europese Commissie. Het contract bestaat uit een strategie, een actieplan en een investeringsplan. Lees meer over de Klimaatmissie door op deze pagina te klikken

Off