De Tempel kleurt groen tijdens de tweede editie van de Groene Wijk Week

Tijdens de Groene Wijk Week van 10 tot en met 17 juni staat een Eindhovense wijk in het teken van duurzaamheid, groen en leefbaarheid. Een week vol activiteiten voor alle bewoners – jong en oud – waarbij duurzaamheid een rol speelt. Maar dan anders! De tweede editie van de Groene Wijk Week is in de wijk de Tempel. De Groene Wijk Week laat de wijk op een leuke manier kennis maken met duurzamer leven. Denk bijvoorbeeld aan een Groen Wijkdiner, een Bio-Bom Workshop, een Buitenbioscoop in het Henri Dunantpark, de Koele Kleding Markt, Straatparades en nog veel méér. En voor iedereen! Alle activiteiten zijn gratis.

Publicatiedatum

Startdatum

Zelf bijdragen aan een groenere, gezondere wereld

Met deze Groene Wijk Week willen we mensen laten zien wat ze zelf kunnen doen om bij te dragen aan een groenere, gezondere wereld. Want de professionals kunnen vooral maatregelen treffen in woningen, zorgen voor gevarieerd openbaar groen en duurzame warmtevoorzieningen, maar bewoners zelf hebben ook impact door bijvoorbeeld het aanpassen van hun gedrag. Samen kunnen we een groot verschil maken. Daar gaan we voor: allemaal een steentje bijdragen en samenwerken aan een groen en duurzaam Eindhoven waar bewoners prettig kunnen wonen.

Doe groen mee!

We openen de Groene Wijk Week op zaterdag 11 juni om 14.00 uur. Rik Thijs (wethouder Klimaat en Energie), Ingrid de Boer (algemeen directeur/bestuurder Woonbedrijf), Theo van Kroonenburg (bestuurder Trudo), Matthijs Hulsbosch (manager Vastgoed en duurzaamheid ’thuis) en Bernice Kamphuis (Klimaatburgemeester) doneren een appelboom als eerste bijdrage aan het nog aan te leggen voedselbos in het Henri Dunantpark.

Op zondag 12 juni is een 2e openingsmoment. Om 16.00 uur openen Angela Pijnenburg (bestuurder-directeur Wooninc.) en Hans Schouten (PEK) de wijk BBQ, muzikaal ondersteund door Mr. T. Blanco en Miss KittyKat. We zien je graag daar!

Check het volledige programma op onze meertalige website: groenewijkweek.nl.

De Groene Wijk Week is een initiatief van het Duurzaamheidspact: een samenwerking van gemeente Eindhoven, PEK en de vier Eindhovense woningcorporaties Woonbedrijf, ‘thuis, Trudo en Wooninc. en de huurdersvertegenwoordiging. Woningcorporaties ‘thuis en Woonbedrijf hosten deze tweede editie van de Groene Wijk Week.

Off