De Energy Race Eindhoven weer een groot succes!

Vier weken lang zijn negen teams van basisscholen in Eindhoven de strijd aangegaan voor energiebesparing. Ze hebben maar liefst 143 energiebesparende acties uitgevoerd. De Energy Race Eindhoven is weer een enorm groot succes geworden met enthousiaste leerlingen, docenten en buurtbewoners!

De Energy Race spoort de leerlingen aan om duurzamer om te gaan met energie, waaronder apparaten en verlichting in huis en (warm)water. Dit op initiatief van Fawaka Ondernemersschool en Race Against Waste, in samenwerking met de Gemeente Eindhoven. De kinderen leerden tijdens het project wat energiebronnen zijn, wat voor effect energie op het klimaat en de energierekening heeft, welke apparaten veel energie verbruiken en hoe je makkelijk in huis energie kan besparen.

Van 11 september t/m 5 oktober hebben de deelnemende leerlingen mooie campagnes gevoerd en Energieboxen verspreid. De Energy Race Eindhoven was een groot succes! 

Basisschool De Wethouder van Eupenschool is de winnaar van de Energy Race met maar liefst 58 energiebesparende acties en 34 verspreide Energieboxen + advies. De deelnemende groep won de hoofdprijs, een dansworkshop.

De Energy Race Eindhoven is een initiatief van Fawaka Ondernemersschool en Race Against Waste, in samenwerking met de gemeente Eindhoven.

Off