De eerste Energy Race was een groot succes!

Vier weken lang zijn tien teams van basisscholen in Eindhoven de strijd aangegaan voor energiebesparing. Op deze manier hebben ze maar liefst 142 Energieboxen verspreid in woonwijken in Eindhoven. De eerste Energy Race van Nederland, gehouden in Eindhoven is een enorm groot succes geworden met enthousiaste leerlingen, docenten en buurtbewoners! 

De Energy Race spoort de leerlingen aan om duurzamer om te gaan met energie, waaronder apparaten en verlichting in huis en (warm)water. Dit op initiatief van Fawaka Ondernemersschool en Race Against Waste, in samenwerking met Gemeente Eindhoven. De kinderen leerden tijdens het project wat energiebronnen zijn, wat voor effect energie op het klimaat en de energierekening heeft, welke apparaten veel energie verbruiken en hoe je makkelijk in huis energie kan besparen. 

Van 26 september t/m 20 oktober hebben de deelnemende leerlingen mooie campagnes gevoerd, 142 Energieboxen verspreid en zelfs het nieuws gehaald. Klik op deze link voor het nieuwsbericht. De eerste Energy Race in Nederland was een groot succes! 

Basisschool Beppino Sarto is met een score van 1268 punten de winnaar van de Energy Race. Zij hebben in totaal 66 Energieboxen verspreid en 26 energiebesparende maatregelen en campagne activiteiten uitgevoerd. De deelnemende groep won de hoofdprijs, een energieke én creatieve dansworkshop van Dance Giving in Eindhoven.

De Energy Race Eindhoven is een initiatief van Fawaka Ondernemersschool en Race Against Waste, in samenwerking met Gemeente Eindhoven. De ontwikkeling van het project is ondersteund door Stichting Goeie Grutten.  

Groep 6a en 6b van Beppino Sarto met de leerkrachten Arjanne Sturm en Richard van der Zande en de initiatiefnemers

-  Anne-Marie Rakhorst (Duurzaamheid.nl en voorzitter transitie agenda circulaire economie)
- Jantine Claus (Gemeente Eindhoven)
- Sil de Graaf (Energiebox) 
- Minke van Boekel (Brabant Geeft Energie, provincie Noord-Brabant)
- Timmy de Vos (directeur Race Against Waste)
- Annemarie Voorsluys (projectmanager/international business manager Race Against Waste)

Off