Bij renovatie en sloop altijd ‘struikroven’

Het Duurzaamheidspact, een samenwerking tussen woningcorporaties ‘thuis, Sint Trudo, Woonbedrijf en Wooninc., de huurdersvertegenwoordiging PEK (Platform Eindhovense Klantenraden) en de gemeente Eindhoven, heeft afgesproken dat bij elk sloop- of renovatieproject eerst wordt gestruikroofd. 

Aanvullende informatie

Startdatum

Struikroven begon ooit als bewonersinitiatief en is nu uitgegroeid tot een gewoonte binnen het Duurzaamheidspact. Het houdt in dat je planten die door renovatie, sloop of nieuwbouw verloren dreigen te gaan, overneemt. Zo gaat er geen vergroening verloren en hebben inwoners gratis planten. Bovendien is struikroven goed voor de biodiversiteit en voor de saamhorigheid in de wijk.

Tijdens een struikroofsessie ga je samen met een ervaren struikrover en een groenexpert langs bij een pand dat gesloopt of gerenoveerd gaat worden. Daar ga je op zoek naar planten die je wil ‘roven’. Struikroven sluit naadloos aan bij de ambities van het Duurzaamheidspact, dat is opgericht om woningen en gebouwen slimmer en sneller te verduurzamen. Het pact houdt zich daarom bezig met proefprojecten rondom duurzamer onderhoud, collectieve energieoplossingen en circulaire economie. Als er een struikroofsessie in jouw buurt plaatsvindt, wordt dit duidelijk aangekondigd, bijvoorbeeld via een flyer.

Off