3000 zonnepanelen op PvdH Zwemstadion

Op het dak van het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion komen 3000 zonnepanelen. Deze panelen zorgen voor een jaarlijkse besparing van ca.1 Gigawatt, dat gelijk staat aan het energieverbruik van ca. 272 huishoudens per jaar. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders op 3 maart besloten.

Publicatiedatum

Startdatum

De gemeente Eindhoven is momenteel druk bezig om haar vastgoed te verduurzamen met dit soort maatregelen. Dit geldt voor de sportaccommodaties, maar ook voor culturele accommodaties, zoals de Effenaar, Dynamo en Parktheater. Belangrijke recente maatregelen zijn het plaatsen van 2700 zonnepanelen op de turnhal, op de tennishal bij Sportcomplex Eindhoven-Noord en op het dak van zwembad ir. Ottenbad. “Mooie duurzame ontwikkelingen”, vindt wethouder Rik Thijs van Energie en Klimaat. “We gaan nog een stapje verder. Op de planning staan verder nog het isoleren en het voorzien van de sporthallen en gymzalen (onder andere Indoor-Sportcentrum Eindhoven) van LED-verlichting. Ook is het plan om de gymzalen en sporthallen te voorzien van elektrische boilers.” De verduurzaming is een onderdeel van het gemeente brede project: Slim Verduurzamen Vastgoed (SVV). Dit project is vorig jaar gestart en de eerste resultaten zijn dus geboekt.

Van Hout adviseurs en installateurs is één van de partners waar Gemeente Eindhoven mee werkt bij de verduurzaming van haar vastgoed o.a. bij het plaatsen van zonnepanelen op het zwemstadion. Naast het werkend maken van alle panelen is het bedrijf tevens verantwoordelijk voor een gegarandeerde opbrengst van de zonne-energie de komende 2 jaar. 

2700 zonnepanelen op de turnhal, op de tennishal bij Sportcomplex Eindhoven-Noord en op het dak van zwembad ir. Ottenbad | Fotograaf: Paul Raats

Off