Gymzaal Piuslaan van energielabel C naar A++++

Gemeente Eindhoven investeert fors in de verduurzaming van haar (maatschappelijk) vastgoed. Zo is onlangs (februari/maart 2024) de renovatie van de gymzaal aan de Piuslaan 70 (uit 1970) afgerond. Dit was een pilotproject binnen het programma SVV. 

Video verduurzaming gemeentelijk vastgoed

De pilot is deels gerealiseerd met DUMAVA subsidie (subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed ter ondersteuning van eigenaren van maatschappelijk vastgoed om te investeren in verduurzamingsmaatregelen).

De gymzaal is door de aanpak GASLOOS geworden en van energielabel C naar A++++ gesprongen. Nu is het de duurzaamst gerenoveerde gymzaal in Eindhoven en een voorbeeld voor de verduurzaming van andere gymzalen en maatschappelijk vastgoed in de stad. Wethouder Rik Thijs (klimaat, energie, grond en vergroening) bezocht de gymzaal en ging vooral in op het belang van wat de gemeente Eindhoven doet aan verduurzaming van het eigen vastgoed. ‘We hebben een grote verantwoordelijkheid en voorbeeldfunctie als gemeente bij de aanpak van de klimaatcrisis.’ Garry Whitrick (manager verduurzamen vastgoed) vertelt in de video over de aanpak, de maatregelen en resultaten van de verduurzaming bij gymzaal de Piuslaan.