Wonen

Je huis verduurzamen

Wil je thuis energie besparen? Of wil je zonnepanelen op je dak leggen? 040energie kan je helpen bij dit soort trajecten. Voor informatie en advies over de verschillende mogelijkheden kun je ook terecht bij Energieloket Zuidoost-Brabant. Daarnaast bestaat er de facebookpagina 040GoedBezig voor het delen van duurzame en sociale initiatieven van inwoners.

Via energieloket-zuidoostbrabant.nl kun je een energiecheck doen. Met de snelle energiecheck kun je jouw energieverbruik vergelijken met andere huizen en huishoudens. Met een wat uitgebreidere scan krijg je advies over hoe jij energie kunt besparen.

Energieloket Zuidoost-Brabant is een initiatief van de samenwerkende gemeenten in de regio. Het loket is een gids voor het verduurzamen van je woning en geeft informatie over energiebesparing en duurzame energie.

040energie is een vereniging die betaalbare energiebesparing en duurzame opwekking van energie mogelijk wil maken voor alle Eindhoven. De vereniging is 100% non-profit en haar doel is bijdragen aan een energieneutraal Eindhovenaren voor 2045. Wil je meer weten? Kijk dan op 040energie.nl.

Je buitenplaats verduurzamen

Ook buiten je woning, bijvoorbeeld in je tuin, kun je aan de slag met verduurzaming. Op deze pagina vind je verschillende klimaatregelen die je kunt treffen. Van makkelijk uitvoerbare maatregelen voor particulieren, tot aan lastigere maatregelen voor professionals.

Platform voor goede initiatieven
Iedereen kan een goed idee of project - groot of klein - zichtbaar maken voor stads-, wijk- en buurtgenoten door het te delen op facebookpagina 040GoedBezig.