Green Deal Kantoren

Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw > 100m² minimaal energielabel C hebben. Voldoet het gebouw dan niet aan de eisen, dan mag je het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. Deze verplichting staat in het Bouwbesluit.

Green Deal Kantoren

We willen een gezonde, leefbare en toekomstbestendige stad zijn en blijven. Daarom hebben we de doelstelling om de CO-uitstoot van Eindhoven in 2030 met 55% te reduceren. Omdat we dit niet alleen kunnen bereiken, werken we samen met partners in de stad.

Met de Green Deal Kantoren willen we samen met kantooreigenaren van Eindhoven een stap verder gaan en de krachten bundelen. Doe mee met de Green Deal Kantoren en renoveer je kantoorpand tot energielabel A. In deze periode zullen wij niet toezien en handhaven op de wettelijke verplichting van energielabel C op 1 januari 2023 Daarnaast ondersteunen we alle deelnemers met:

  • Het delen van best practices, waaronder onze eigen  ervaringen;
  • Onderlinge uitwisseling van kennis en ervaring;
  • Organiseren van informatie- en kennissessies;
  • Mogelijke collectieve inkoop van advies- en uitvoeringswerkzaamheden;
  • De inrichting van een helpdesk voor vragen en korte adviezen.

Wil je meedoen met de Green Deal Kantoren? Meld je dan aan via duurzaamheid@eindhoven.nl. Ook kun je contact opnemen als je nog vragen hebt.

"Samen kunnen we meer impact maken door kennis te delen met elkaar. dan hoeft niet iedereen het wiel zelf uit te vinden. Als gemeente hebben we de nodige ervaring en die delen we graag. Hierdoor besparen we niet alleen meer CO2, maar hebben we ook een prettiger werkklimaat in onze kantoren.” - Rik Thijs, wethouder Klimaat en Energie

Minimaal energielabel c per 1 januari 2023

Off

Reactie toevoegen

Statement