Planten- en bloembollenactie 2023

Ook dit jaar organiseert Adopteer een Straat in samenwerking met gemeente Eindhoven de plantenactie. Die combineren we vanaf deze editie met de bloembollenactie. Inwoners van Eindhoven kunnen gratis planten en bloembollen aanvragen. Deze zijn bedoeld voor boomspiegels, geveltuintjes of geadopteerde stukken groen waarvoor je een beheerovereenkomst met de gemeente hebt afgesloten. Het is niet de bedoeling om de planten en bloembollen in je eigen tuin te planten.

Waar mag ik de planten en bloembollen planten?

De planten en bloembollen zijn bedoeld voor geveltuintjes, boomspiegels of geadopteerde stukken groen waarvoor je een beheerovereenkomst hebt afgesloten met de gemeente.

Let op: niet alle boomspiegels zijn geschikt om planten en bloembollen in te planten. Een boomspiegel met veel oppervlakkige boomwortels en daardoor weinig groeiruimte voor de planten en bloembollen is niet geschikt. Boomspiegels die geen oppervlakkige boomwortels hebben en daardoor wel genoeg groeiruimte zijn wel geschikt voor beplanting. Voor zowel boomspiegels als geveltuintjes geldt dat er minimaal 1mkale grond moet zijn.

Ook moet de boomspiegel in verharding staan. Als een boomspiegel in een plantvak staat, is die niet geschikt voor deze actie. Boomspiegels met een gietrand (zie laatste foto) mogen wel beplant worden, maar alleen buiten de gietrand.

Hieronder laten we voorbeelden zien.

Afbeeldingen: Cruydt-Hoeck.

Hoe zien de bloemen eruit?

Off