Ontharding en vergroening in de stad

Eindhoven wordt steeds groener. Op verschillende plekken in de stad halen we tegels en stenen weg en zetten we er planten en bloemen voor in de plaats. Afgelopen zomer stonden veel van die vergroende locaties in bloei. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee.

Aanvullende informatie

Startdatum

Waar wordt er onthard en vergroend?

Op meerdere locaties in de stad halen we verharding weg en komt er vergroening voor in de plaats. Hieronder vind je een aantal van die locaties.

Fietsenstalling Philips Stadion
De fietsenstalling van het Philips Stadion is opnieuw ingericht en daarbij hebben we veel groen gebruikt. Ook langs de spoormuur vind je nu extra groen. De PSV-laan is onderdeel van de Groene Corridor, de verbinding tussen het centrum van Eindhoven en het centrum van Oirschot. De vergroening van de fietsenstalling past natuurlijk perfect in die verbinding.

Voor het ontharden en het vergroenen van de fietsenstalling aan de PSV-laan heeft de gemeente subsidie gekregen van de provincie Noord-Brabant. Dat gebeurde in het kader van het programma Landschappen van Allure.

’t Zwin
In 't Zwin in Woensel-Noord hebben bewoners meegeholpen met het verwijderen van 800 vierkante meter aan tegels. Samen met de aannemer hebben zij een paar duizend tegels vervangen door groen.

Mensfort
Ook in Mensfort hebben bewoners geholpen met ontharden en vergroenen. Sterker nog, daar heeft het geleid tot een voortuinproject in samenwerking met Woonbedrijf.

Wijkcentrum De Dommel
De verharding op het bordes van wijkcentrum De Dommel is vervangen door groen. Het ontwerp van de vergroening kwam van de gebruikers van het wijkcentrum.

Vergroening bij wijkcentrum De Dommel