Succesvolle buurt-inkoopactie klaar voor tweede ronde

Op 4 oktober start de tweede inkoopactie van Winst Uit je Woning voor energiebesparende maatregelen. Huiseigenaren kopen gezamenlijk zonnepanelen, isolatieglas, vloerisolatie en spouwmuurisolatie in. Door de inkoop op grote schaal zijn de voorwaarden goed en de prijzen scherp. De bewoners van de deelnemende buurten krijgen rond 4 oktober een brief in de bus met het concrete aanbod. De eerste actie begon in juni 2022. In totaal vonden 755 adviezen aan huis plaats, die gemiddeld met een 8,5 werden beoordeeld. Van de deelnemers in Eindhoven gaf bijna 1 op de 3 direct opdracht om de maatregelen uit te laten voeren met maar liefst een CO2-reductie van ruim 170 ton per jaar.

Publicatiedatum

Startdatum

Waarom deze actie

Met deze actie en de subsidie willen wij je helpen jouw energierekening te verlagen en wooncomfort te verhogen. Daarnaast willen wij je helpen jouw woning klaar te maken om in de toekomst aardgasvrij te kunnen wonen. Door nu al isolatiemaatregelen te treffen of zonnepanelen aan te schaffen, verminder je jouw aardgasverbruik. Al deze verduurzamingsmaatregelen dragen ook bij aan het tegengaan van klimaatverandering. Met deze actie onderzoeken we het animo voor gezamenlijke inkoop door huiseigenaren en bij een succesvolle actie verspreiden we de deelname mogelijkheid over meerdere buurten.

Samenwerkende partners

De Gemeente Eindhoven werkt voor deze actie samen met ‘Winst uit je woning’. Zij regelen alles rondom de inkoop en financiering. Heb je de brief ontvangen? Ga naar de website winstuitjewoning  voor meer informatie over deelname en voorwaarden. Deze actie loopt tot 18 december 2022.

Woningeigenaren die geen brief krijgen, maar wel graag de woning verduurzamen kunnen ook bij 040energie terecht. Klik op de link voor de website van 040energie .

Energieloket

Wil je meer informatie over energiebesparing of verduurzamingsmaatregelen? Ga dan naar het energieloket. Daar kun je ook telefonisch of per mail terecht met vragen.

Off