Subsidie Isolatiemaatregelen Woensel Zuid

In totaal is voor de isolatiesubsidie 10 miljoen euro beschikbaar voor 1800 woningen in de buurt Woensel Zuid. Daarvan is 7 miljoen gedoneerd uit het Volkshuisvestingsfonds van het Rijk, in het kader van de steun voor de kwetsbare wijk Oud-Woensel. Het gaat specifiek om de buurten Woensel West, Limbeek Noord, Limbeek Zuid, Hemelrijken en de Gildebuurt.

Publicatiedatum

Startdatum

Over de regeling

Het geld is bedoeld voor eigenaar-bewoners én particuliere verhuurders met maximaal vijf woningen in hun bezit in de vijf buurten. Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moeten eigenaars isolerende maatregelen laten aanbrengen die ofwel voor drie labelstappen omhoog zorgen ofwel op minimaal op energielabel B uitkomen. Daarmee ontvangen ze maximaal € 5000,- euro. Het is mogelijk de subsidie van de gemeente te combineren met de subsidie van het Rijk. Kijk voor meer informatie op de website van de overheid: www.rvo.nl.

Dit najaar worden er twee pilots gedaan waarbij in totaal 20 - 30 woningen uit die buurten betrokken worden. De pilots moeten ervoor gaan zorgen dat het proces van subsidieaanvraag soepel gaat verlopen. Naar verwachting wordt begin 2023 de subsidieregeling ‘open’ gezet voor alle geïnteresseerden uit de vijf buurten.

Wil je meedoen aan de pilot, of meer informatie over deze subsidie? Stuur dan een mail naar duurzaamheid@eindhoven.nl

On