Scholen aan de slag met workshops over zwerfafval

Afgelopen maand is op bassischool De Groene Vlinder de eerste workshop rondom het thema zwerfafval gegeven. De workshop is ontwikkeld door Stichting Technotrend, Adopteer een Straat en gemeente Eindhoven en heeft als doel de leerlingen bewust te maken van de problemen rondom zwerfafval. Alle Eindhovense basisscholen zijn benaderd om gratis deel te nemen aan de workshop. Zestien scholen maken gebruik van dit aanbod en de aftrap vond plaats op De Groene Vlinder.

Aanvullende informatie

Startdatum

Samenwerken aan een mooi, schoon en groen Eindhoven

De workshop heet ‘Samenwerken aan een mooi, schoon en groen Eindhoven’ en bestaat uit een praktijk- en creatief gedeelte. Het praktijkgedeelte houdt in dat de kinderen zelf zwerfafval gaan opruimen in de buurt van de school. Zij ontvangen hiervoor speciaal gemaakte opruimsetjes van de gemeente.

Bij het creatieve gedeelte krijgen leerlingen de opdracht om een actieposter te ontwerpen. Het doel is bewoners van Eindhoven op te roepen samen hun buurt schoon te houden. Leerlingen van De Groene Vlinder maakten mooie posters en bedachten krachtige slogans. Zo kwamen de leerlingen van groep 6/7 met de slogan ‘Stop! Ruim het op!’ en in groep 8 werd de slogan “Plastic is not Fantastic” bedacht.

 

Off