Programmamanager Duurzaamheidspact ­ 16 - 24 uur

Verschilmaker met een Eindhovens hart

Het Duurzaamheidspact zoekt een programmamanager die van een uitdaging houdt. En van duurzaamheid. En van Eindhoven. Want wij willen samen met jou Eindhoven duurzamer en gezonder maken én houden. Een duurzame toekomst realiseren, waar de kwaliteit van leven beter is dan vandaag.

Hoe die toekomst eruit kan zien, hebben we beschreven in onze visie op Eindhoven2050, klik hieronder voor het document. Om daar te komen hebben we het Duurzaamheidspact opgezet. Een samenwerkingsverband van de gemeente Eindhoven, de vier Eindhovense woningcorporaties en de huurdersvertegenwoordiging PEK (Platform Eindhovense Klantenraden). Help jij ons om onze krachten nog beter te bundelen en vandaag al impact te maken voor morgen?

Werken vanuit visie

De visie op Eindhoven2050 is uitgewerkt in 4 pijlers – energie, materialen & gesloten kringlopen, natuurlijke stad en kwaliteit van leven – met bijbehorende duurzame doelen. Als programmamanager voor het Duurzaamheidspact omarm jij de visie en doelen. Sterker nog, je wordt er enthousiast van. Want alleen dan kan je met overtuiging en plezier anderen meenemen en inspireren om het beste te geven.

We vinden het belangrijk dat je toegewijd bent aan een duurzaam Eindhoven en dat je vastberaden bent om veranderingen te bewerkstelligen, ongeacht de obstakels die zich voordoen. We denken dat het waardevol is als je ervaring hebt in de woningcorporatiesector en eerder successen hebt gerealiseerd in een complexe context. Denk hierbij aan grotere gebiedsontwikkelingen of uitdagende woningbouwprojecten.

Het beste uit anderen halen

Jouw rol is die van verbinder. Jij weet dat je de doelen alleen haalt door samen te werken. Jij weet hoe je partnerschappen aangaat om jouw impact en die van anderen te vergroten. Je verbindt mensen en organisaties, binnen en buiten het Duurzaamheidspact.

Je bent creatief in het bedenken van manieren om samen resultaten te halen. Je helpt teams om duurzame oplossingen te realiseren die écht win-win zijn, bijvoorbeeld door nieuwe technologieën te introduceren of het opzetten van duurzame samenwerkingen. Daarmee inspireer je de pactpartners en zorg je ervoor dat we echt het verschil kunnen maken voor de inwoners van Eindhoven.

Je vindt het gemakkelijk om met mensen van allerlei achtergronden te praten, waaronder medewerkers, bestuurders, inwoners, leveranciers en politiek. En je weet hen op een prettige manier te overtuigen van het belang van duurzaamheid en onze duurzame ambities.

Resultaat zichtbaar maken

Je maakt gebruik van data en data-analyses om beslissingen te onderbouwen, duurzame doelen te meten en voortgang te monitoren en zichtbaar te maken. Het zorgvuldig bewaken van budgetten en verantwoording afleggen richting bestuurders, hoort voor jou als vanzelfsprekend bij deze rol.

Authentiek en oprecht

Je bent als persoon een inspiratiebron. Je neemt verantwoordelijkheid voor jouw eigen impact op het milieu en de samenleving en stimuleert anderen om hetzelfde te doen.

Je hebt kennis van duurzaamheidsthema's, spreekt bij voorkeur de gedeelde taal voor duurzaamheid (TNS) en begrijpt hoe belangrijk deze samenwerking is voor Eindhoven en haar inwoners. Daarom blijf je volhardend en schroom je niet om aan de bel te trekken als resultaten dreigen uit te blijven.

Je krijgt de ruimte

Om op jouw manier je doelen te realiseren met het kernteam. Hiervoor kan je expertise inschakelen, waaronder TNS. Wat je zelf niet kan, mag je organiseren. Je krijgt heldere kaders en weet het budget voor het begeleiden van het proces. Per buurt of project krijg je aanvullende, passende kaders en budgetten. En je mag rekenen op ondersteuning vanuit het bestuur, het kernteam en de werkgroepen.

​​​​​​​Goed om te weten

  • Het gaat om een opdracht voor 1 jaar.
  • Je werkt 16 tot 24 uur per week voor het Duurzaamheidspact.
  • We zoeken een zzp-er of iemand in dienst bij een adviesbureau.
  • We werken hybride. Standplaats is Eindhoven.

Doe je mee?

Heb je WO werk- en denkniveau en ervaring met soortgelijke opdrachten? Stuur dan je cv en motivatie voor 30 april 2023 naar het Duurzaamheidpact via m.hulsbosch@mijn-thuis.nl. Op basis van gesprekken maken we een definitieve selectie en gaan we aan de slag!

Vragen?

Neem dan contact op met Matthijs Hulsbosch, voorzitter van het kernteam van het Duurzaamheidspact, via m.hulsbosch@mijn-thuis.nl.

Off