Groene Wijk Week

Van 20 tot en met 26 september organiseert het Duurzaamheidspact Eindhoven in de wijken de Bennekel en Lakerlopen de eerste editie van de Groene Wijk Week. Bewoners, jong en oud, maken tijdens deze week op een laagdrempelige en originele manier kennis met duurzamer leven. Denk daarbij aan groene wijkdiners, een buitenbioscoop, een warme-truien-markt, een knutselmiddag voor kids, het vergroenen van voortuinen en groene-wijk-wandelingen mét opruimactie. Alle activiteiten zijn uiteraard coronaproof en staan op www.groenewijkweek.nl

Publicatiedatum

Startdatum

Deze eerste editie van de Groene Wijk Week is in de wijken Lakerlopen en Bennekel. Bewoners zijn van harte uitgenodigd om mee te doen met de activiteiten. Maar natuurlijk kunnen andere geïnteresseerden ook een kijkje komen nemen, bijvoorbeeld op de warme-truien-markt of bij de Groen-EXPO. Er worden gratis planten en bloembollen uitgedeeld, kinderen kunnen vogelhuisjes schilderen en er zijn leuke groene prijzen te winnen. Volgend jaar wordt de Groene Wijk Week in een ander deel van Eindhoven gehouden.

Aanmelden

Check het programma op de website. Je kunt alleen meedoen, of met je hele straat meedoen. Er zijn prachtige prijzen te winnen! Dus doe mee en werk mee aan een duurzaam Eindhoven!

Over het Duurzaamheidspact

Eindhoven wil woningen en gebouwen slimmer en sneller verduurzamen. Daarvoor hebben de gemeente, woningcorporaties ‘thuis, Trudo, Woonbedrijf en Wooninc. en de huurdersvertegen­woordiging PEK (Platform Eindhovense Klantenraden) de handen ineengeslagen en het Duurzaamheidspact gesloten. Door samen te werken in een pact benutten we optimaal de gezamenlijke hulpbronnen, delen we kennis en kunde en werken we samen aan nieuwe duurzame experimenten en oplossingen. Het pact houdt zich o.a. bezig met proefprojecten in Eindhoven met onderwerpen als CO2-neutrale woningen, duurzamer onderhoud, collectieve energieoplossingen en circulaire economie. Samen werken we aan een duurzaam Eindhoven, waar het prettig wonen, leven en werken is. Samen groen doen.

Woningcorporaties TRUDO en Wooninc. hosten deze eerste editie van de Groene Wijk Week.

Woningcorporaties TRUDO en Wooninc. hosten deze eerste editie van de Groene Wijk Week.

Off