Gratis cursus eigenaars woningen met VvE

Een woning verduurzamen kan uitdagend zijn. Een gebouw met meer dan één woning verduurzamen is nog ingewikkelder. Zeker met een Vereniging van Eigenaars. Verduurzamen van een VvE gebouw kan pas als de meeste bewoners het eens zijn met de plannen. Daarnaast moet een VvE voldoende geld in kas hebben en de verduurzaming technisch haalbaar zijn.
De gemeente Eindhoven heeft samen met Het VvE Transitie Centrum Brabant een programma ontwikkeld dat VvE bestuurders daarbij helpt. Het programma bestaat uit een cursus en de campagnebox: een handige informatiemap.

Gratis cursus voor VvE bestuurders

Tijdens de cursus vertellen specialisten welke regels er zijn. Ook laten zij zien hoe een technische aanpak op jullie gebouw werkt. Na de cursus heb jij als VvE bestuurder genoeg inzicht om verder te kunnen. Het tweede voordeel van de cursus is dat je in gesprek komt met andere VvE bestuurders. Het delen van plannen, uitdagingen en ervaringen helpt.

Na drie succesvolle cursusrondes is er besloten om nog een extra cursus te organiseren vlak voor de zomer. De cursus bestaat uit drie dagdelen en staat gepland voor 4, 11 en 17 juli 2023.

Schrijf je alvast in via: www.vtcb.nl of lees er meer over op deze pagina.

De aanpak van de cursus is voor een deel ook te lezen in de Campagnebox: een speciaal ontwikkelde informatiemap.. De Campagnebox zit vol nuttige informatie over verduurzaming. De Campagnebox ontvang je na deelname aan de cursus. De cursus en Campagnebox zijn gratis.

On