Eindhoven krijgt 2,2 miljoen euro subsidie voor energiebesparende maatregelen

In 2021 krijgt gemeente Eindhoven 2,2 miljoen euro subsidie van het Rijk uit de Regeling Reductie Energieverbruik Woningen (RREW). Hiermee kunnen we, in samenwerking met woningcorporaties, zowel woningeigenaren als huurders ondersteunen met advies en coaching op het gebied van energiebesparing. De subsidie komt geheel ten goede aan de inwoners van Eindhoven.

Publicatiedatum

Startdatum

Eindhovens Energieloket

De subsidie-activiteiten beginnen naar verwachting in de zomer van 2021. Dat is tegelijk met de start van het van het digitale Eindhovens Energieloket, dat op dit moment nog in ontwikkeling is. Hier kunnen inwoners straks terecht met alle vragen over energiebesparing en verduurzaming van hun woning.

Voucher voor energiebesparende maatregelen en advies

Om inwoners op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het nieuwe energieloket, worden er vouchers beschikbaar gesteld. Deze vouchers zijn inwisselbaar -op de website van het energieloket- voor energiebesparende maatregelen, eventueel in combinatie met energieadvies. Deze maatregelen zorgen voor het verlagen van de CO₂-uitstoot, maar zijn ook goed voor de portemonnee. 

Over de subsidie

De RREW-subsidie richt zich zowel op huiseigenaren als huurders en wil hen stimuleren om kleine energiebesparende maatregelen te nemen.

Off