Eindhoven gaat voor natuurinclusief

Gemeente Eindhoven doet mee aan het project Natuur in de Wijk. Een van de doelen van dat project is om bewoners, architecten, bouwers, woningcorporaties en ontwikkelaars te informeren en enthousiasmeren over natuurinclusief bouwen. Natuurinclusief bouwen is een belangrijke oplossing voor de achteruitgang van biodiversiteit in de stad. Onder andere inbouwnestkasten, speciale dakpannen waar vogels in kunnen nestelen, klimplanten en daktuinen dragen bij aan een omgeving die aantrekkelijk is voor veel diersoorten.

Aanvullende informatie

Startdatum

Twee infosessies

Daarom organiseert Orbis twee digitale infosessies, waarbij praktische tips over natuurinclusief bouwen aan bod komen. De eerste sessie is op 12 april om 14.00 uur en richt zich op nieuwbouw en intensieve renovatie. De andere sessie vindt plaats op 12 april om 19.00 uur en gaat juist in op bestaande gebouwen.

Romke Aukema is ecoloog bij Natuurbalans en zal tijdens de sessies meer vertellen over natuurinclusief bouwen. Ook is er alle ruimte om vragen te stellen. Kom je niet uit Eindhoven, maar wil je wel graag meer weten over natuurinclusief bouwen? Dan ben je ook van harte welkom om aan te sluiten bij de sessies. Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Off