Basisscholen strijden tegen elektronisch afval

Gemeente Eindhoven organiseert samen met gemeenten Geldrop-Mierlo, Valkenswaard en Cure Afvalbeheer de E-waste Race. 15 basisscholen gaan van 8 maart t/m 1 april de strijd aan tegen elektronisch afval (ook wel e-waste), zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden.

Publicatiedatum

Startdatum

Leerzaam & goed voor het milieu

Tijdens de E-waste Race leren kinderen op een leerzame en interactieve manier over onderwerpen als consuminderen, grondstoffenschaarste, hergebruik en recyclen. Na een gastles van gedreven experts zijn de scholieren klaar om hun steentje bij te dragen en e-waste in te zamelen. Denk aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker of defect mobieltje.

Aanpassingen door corona

Vanwege de coronamaatregelen wordt de e-waste dit jaar binnen eigen kringen van de kinderen ingezameld. Andere buurtbewoners kunnen hun e-waste dit jaar helaas niet aanmelden. Heb je nog e-waste thuisliggen? Dit kun je inleveren bij de milieustraat. Maar kijk ook eens of het nog gerepareerd kan worden door een Repair Café.

Deelnemende scholen in Eindhoven

De scholen in Eindhoven die meedoen zijn De Korenaar, De Groene Vlinder, Strijp dorp, Beppino Sarto, De Driestam, Theresia, De Hanevoet, De Opbouw, ’t Palet en SBO de Reis van de Brandaan.

De E-waste Race Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Valkenswaard is in samenwerking met Cure afvalbeheer. Samen zorgen zij ervoor dat ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terecht komt.

Kinderen zamelen elektronisch afval in tijdens de E-waste Race

Off