2000e energieadvies in Eindhoven

Inwoners van Eindhoven kunnen gratis energieadvies en een Energiebox krijgen: een doos vol energiebesparende producten. Onlangs werd het 2000e energieadvies gegeven aan Rik Thijs, wethouder Klimaat & Energie.

Publicatiedatum

Startdatum

Energiebesparende tips voor iedereen

‘We voeren dagelijks energiegesprekken met verschillende Eindhovenaren. De een heeft al wat voorkennis over energie besparen in huis. Voor de ander is het helemaal nieuw en komen alle tips van pas. Een leuke uitdaging dus om zelfs de wethouder te kunnen verrassen met nieuwe tips, aldus Energiecoach Paul Jacobs.

Digitaal advies

Vanwege het coronavirus vinden de energiegesprekken digitaal plaats. Tijdens het gesprek lopen de adviseur en de bewoner samen (digitaal) door de woning om te kijken hoe men energie kan besparen. Hierna volgt een uitgebreid persoonlijk adviesrapport, met een schatting van de besparing per tip.

Kleine aanpassingen, veel besparen

‘De Energiebox laat zien dat iedereen een steentje kan bijdragen als het gaat om duurzaamheid. Ook als je minder geld te besteden hebt. Met kleine aanpassingen in je woning kun je soms veel besparen. Goed voor het milieu en voor je portemonnee. Een goede tip vond ik om te kijken of je HR cv-ketel goed is afgesteld. In mijn geval kan ik daar zomaar €89,- per jaar op besparen’, aldus wethouder Rik Thijs.

Over de Energiebox

De Energiebox is een initiatief van gemeente Eindhoven en de woningcorporaties ‘thuis, Trudo, Woonbedrijf en Wooninc en wordt ondersteund door Start Foundation. Werkzoekende 50-plussers worden opgeleid tot deskundig energiecoach en geven energieadvies aan Eindhovenaren. Meer informatie: www.energiebox.org/eindhoven.

Wethouder Rik Thijs krijgt digitaal energieadvies

Wethouder Rik Thijs ontvangt het 2000e energieadvies digitaal 

Off