Adopteer een Straat

Vergroening staat bij gemeente Eindhoven hoog in het vaandel. En het schoonhouden van de stad is minstens zo belangrijk. Beiden worden omarmd door Adopteer een Straat: een vrijwilligersinitiatief in Eindhoven waar al meer dan 350 enthousiaste vrijwilligers aan meedoen. Inwoners van Eindhoven kunnen – alleen of in een groep- een bepaald gebied “adopteren”. Zo helpen ze met het schoonmaken en/of groen houden van het geadopteerde gebied.

Publicatiedatum

Datum

Het verhaal van Doortje (vrijwilliger)

“Zo’n 3 jaar geleden heb ik de Fransebaan in de Achtse Barrier geadopteerd. Het begon allemaal toen ik voor mijn gezondheid meer moest bewegen. Ik wandelde iedere dag een stuk op de Fransebaan. Daar kwam ik dagelijks een joggende buurtbewoner tegen die ondertussen zwerfafval opruimde. Dat vond ik zo’n goed idee! Ik sprak hem aan en hij vertelde me over Adopteer een Straat. Sindsdien zorgen we samen voor de volledige Fransebaan. Op even dagen doe ik de ene helft en op oneven dagen de andere. En hij doet dat andersom. Per week ruimen we zo’n 10 zakken aan afval op!

“Als iedereen één stuk afval zou oprapen, zou de wereld er heel anders uit zien”

Het is echt een soort verslaving geworden. Maar dan wel een positieve. En de waardering die ik ervoor terug krijg is natuurlijk ook leuk. Regelmatig wordt er getoeterd en steken mensen hun duim op. Ik hoop dan dat ik anderen ook inspireer om hetzelfde te doen. Als iedereen één stuk afval zou oprapen, zou de wereld er heel anders uit zien. Of nóg beter: gooi het gewoon meteen in de afvalbak.”