Adopteer een Straat

Vergroening staat bij gemeente Eindhoven hoog in het vaandel. En het schoonhouden van de stad is minstens zo belangrijk. Beiden worden omarmd door Adopteer een Straat: een vrijwilligersinitiatief in Eindhoven waar al meer dan 400 enthousiaste vrijwilligers aan meedoen. Inwoners van Eindhoven kunnen – alleen of in een groep- een bepaald gebied “adopteren”. Zo helpen ze met het schoonmaken en/of groen houden van het geadopteerde gebied.

Publicatiedatum

Startdatum

Het verhaal van Anna (vrijwilliger)

“In Taiwan, waar ik geboren ben, is het heel bijzonder om een tuin te hebben als je in de stad woont. Toen ik naar Nederland verhuisde en ineens een eigen tuin had, wilde ik er dan ook iets bijzonders van maken. Wat begon als iets kleins groeide uit tot een hobby. Als ik in de tuin werk, kan ik mijn hoofd even helemaal leeg maken. Vorig jaar stond m’n tuin vol met pompoenen, dit jaar zijn het tomaten.

"Goed voor het onderlinge contact, maar de straat ziet er ook een stuk gezelliger uit nu!"

Ik hoorde over ‘Adopteer een Straat’ en kreeg meteen ideeën. Het zou leuk zijn als buren elkaar wat vaker zien en een praatje met elkaar maken. De boomspiegels in de Cornelis Schuytstraat staan nu vol met prachtige planten en kruiden. De kruidenzaadjes zijn gedoneerd door Ergon en uitgegroeid tot kruidenplanten, waar alle buren gebruik van mogen maken. Samen zorgen we ervoor dat de planten genoeg water krijgen. Goed voor het onderlinge contact, maar de straat ziet er ook een stuk gezelliger uit nu!”   

Anna Chang rechts op de foto. Fotograaf: Twan van Lieshout.